Push it good !

Image_004
Sporturile cu motor incearca sa ne dea un raspuns la intrebarea ca ii macina pe barbati: “Cum este mai bine, sa tragi sau sa impingi?” Cine a inteles raspunsul sa ni-l spuna si noua…

Un pilot roman de raliuri imi povestea ca in anii ’80 era initiat in karting la Palatul Copiilor, desi clubul sportiv la care era legitimat nu avea destula benzina ca sa porneasca motorul de “mobra” in doi timpi, care dezvolta glorioasa putere de 3 cai. Romania socialista strangea cureaua pentru ca statul sa plateasca datoria externa inainte de termen, spre satisfactia conducatorului mult iubit.

Asa ca tanarul pilot se urca in kart, iar 2-3 baieti mai solizi il impingeau de la spate ca sa atinga fabuloase viteze de… pana la 25 km/h si sa exerseze abordarea virajelor, in conditiile in care probabil se lupta cu forte gravitationale de 0,01 G.

Dar sa nu credeti ca in alte discipline ale sportului auto nu este nevoie de forta muschilor omului pentru a pune in miscare bolidul de curse. Chiar si in campionate dintre cele mai puternice se foloseste la nevoie “tractiunea umana”, mai exact de la CNR pana la Formula 1, trecand prin NASCAR, WTCC, GrandAm si competitiile de anduranta.

Cu cat este mai grea masina, cu atat este nevoie de mai multe brate pentru a o impinge, iar unde-s multi, puterea creste. Aruncati o privire in galeria foto ca sa vedeti cate exemple in acest sens ne ofera motorsportul!

Text: Mihai Dumitru / Foto: Freelancer, Gabi Tomescu, etc.

Alte articole pe aceeași temă :
Mihai Marinescu în forjă pe Transfăgărăşan (02.10.2010)

Crash Story: Beu Marinescu (02.04.2009)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s