Celelalte două excluderi din cariera lui Delecour…

foto: RallyPhoto.ro

Mesajul afișat de campionul național en-titre al României / foto: RallyPhoto.ro

François Delecour s-a prezentat la etapa din Cluj a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013 cu bolidul său Peugeot 207 S2000 care pe portiera stângă avea afișat mesajul „Over 250 starts overall… 1 exclusion”. Aluzie cât se poate de transparentă la excluderea pilotului francez din clasamentul etapei precedente, Raliul Deltei, pe care o câștigase pe probele speciale tulcene.

Așadar, o carieră de peste trei decenii în raliuri fără nicio excludere până la Raliul Deltei? O simplă căutare pe site-urile de statistici ne spune însă că nu la Tulcea a fost descalificat chiar pentru prima oară în carieră din clasamentul final al unui raliu. Doar în Campionatul Mondial are la activ două excluderi, ce-i drept cea mai recentă datează de acum aproape 16 ani:

Cea mai recentă excludere: Catalunya 1997

Cea mai recentă excludere: Catalunya 1997

1. Raliul Marii Britanii 1994, pe vremea când pilota un Ford Escort RS Cosworth al echipei de uzină a Ovalului Bleu.

2. Raliul Catalunya 1997, când team-ul oficial Peugeot Sport îi punea la dispoziție spectaculosul 306 Maxi aspirat (gr. A7).

La această din urmă excludere a lui Delecour din clasamentul unei etape WRC, a fost vorba tot de o intervenție neautorizată asupra mașinii de concurs. Iată ce ne spune WorldRally.net: François Delecour came fifth to the finish, but he was excluded after the Peugeot was re-started by pushing on a no-service area.

Cei mai mulți au interpretat mesajul afișat la „Transilvania Rally” de către echipajul campion en-titre ca pe o palmă adresată FRAS. Nimeni însă nu l-a interpretat ca pe o mea culpa pe care și-o face însuși François Delecour.

Dar nici n-am auzit pe vreunul dintre fani care să-și pună problema de ce trei mecanici ai preparatorului Munaretto au făcut acea greșeală grosolană de a umbla la mașina de concurs în parcul închis. Sau de ce era nevoie de trei mecanici ca să recupereze o videocameră on-board? Îmi place însă că la Cluj multă lume îl vede pe Delecour ca pe o victimă a persecuției FRAS. :)

Text: Mihai Dumitru / Foto: Balazs Attila

Alte articole pe aceeași temă :

Campionul României atacă titlul european în 2013

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s