România, pe locul 19 în lumea raliurilor

WorldRallyRanking logoCea mai recentă ierarhie publicată de International Rally Drivers Association (IRDA) cotează România pe locul 19 în topul țărilor cu cei mai performanți sportivi din raliuri, pe plan mondial. Clasarea României este cu atât mai interesantă cu cât țara noastră este situată în fața unor națiuni cu un “pedigree” impresionant în această disciplină a sporturilor auto, precum Germania, Estonia sau Australia.

Clasamentul IRDA în ianuarie 2013

Clasamentul IRDA în ianuarie 2013

La scorul respectabil al României (11.676 puncte) au contribuit piloții cu licență FRAS care au înregistrat rezultate notabile în competițiile internaționale de raliuri din sezonul 2012, cel mai prodigios fiind Marco Tempestini (1344 puncte), în special grațiile programului său de IRC. Vlad Cosma ocupă locul secund între sportivii români cu cel mai mare aport de puncte la scorul național (714), urmat de Edwin Keleti (406) și Valentin Porcișteanu (336), Bogdan Marișca (280), etc.

Carmen PoenaruCu totul remarcabil este și faptul că, în clasamentul feminin al copiloților, pe locul 2 în lume este cotată Carmen Poenaru, în contextul în care primul loc îi este rezervat de aproape un deceniu austriecei Ilka Minor-Petrasko, o sportivă de origine română cu peste 100 de participări în Campionatul Mondial de Raliuri. Inclusiv constructorul național de automobile – Dacia – figurează în World Rally Ranking, pe locul 18.

Clasamentul IRDA poate fi consultat în detaliu de către toți cei pasionați pe website-ul oficial www.worldrallyranking.com.

Prestigioasa revistă britanică Autosport întocmește propriul clasament pe națiuni, care cotează România pe locul 31 în lume (luând însă în calcul și rezultatele piloților de circuit), în condițiile în care scorul personal al lui Marco Tempestini este asimilat Italiei. În viziunea Autosport, pilotul nr. 1 al României este Mihai Marinescu din Formula 2.

Text: Mihai Dumitru / Foto: Gabi Tomescu

Alte articole pe aceeași temă :
Oare când vom mai avea un campion român? (23.12.2010)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s