Petter Solberg – accident șocant în Raliul Franței


Pilotul norvegian al echipei de uzină Ford a fost protagonistul unei ieșiri în decor mai puțin obișnuite în Raliul Franței, în urma căreia a pus la pământ un stâlp de electricitate, din fericire fără să lovească ori să electrocuteze pe nimeni din jur.

Accidentul lui Petter Solberg s-a petrecut pe prima probă specială a zilei de sâmbătă (PS9), când a alunecat de pe drumul într-un viraj de stânga, de viteză medie. Imaginile surprinse din elicopter arată mașina cu numărul de concurs 4 înaintând prin vița-de-vie, apoi traversând perpendicular șoseaua și intrând în cealaltă latură a podgoriei, înainte de a se opri violent într-un stâlp de curent. Stâlpul s-a prăbușit ca o pară mălăiață și a produs un scurtcircuit în cădere.

Deși inițial se crezuse că Ford-ul Fiesta RS WRC pilotat de Solberg avea pedala de accelerație blocată la podea, campionul mondial din 2003 a explicat că pur și simplu nu a mai văzut drumul: „Am ținut accelerația apăsată pentru a ne scoate dintre vițe – deoarece știam că vom ieși din nou în drum. Dar n-am putut vedea foarte bine din cauza frunzelor care acoperiseră tot parbrizul. Mă așteptam la un spațiu mai larg înainte de revenirea pe șosea… Iar apoi am intrat direct în stâlp”.

Mașina a suferit avarii serioase la direcție și suspensia-față, însă este de așteptat ca Solberg să revină în concurs mâine, pentru ultima zi din Raliul Franței, mai ales că poate aduce echipei Ford câteva puncte în clasamentul constructorilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s