Mike Hiss – pilotul care a pozat nud în revista „Playgirl”


Ce ar face unii piloți de curse pentru a pune mâna pe un sponsor? Dar ce n-ar face? Istoria sporturilor cu motor ne oferă exemple cu duiumul în acest sens, dar poate cel mai bizar dintre toate este cazul unui pilot de monoposturi din Statele Unite, pe nume Mike Hiss, care a pozat nud în chiar primul număr al revistei erotice „Playgirl”, adresată în principal publicului feminin.

Se întâmpla în ianuarie 1973, când Bill Hartford, directorul editorial al revistei „Playgirl” s-a gândit că ar fi potrivit ca pe coperta ediției-pilot a publicației sale pentru adulți, să fie un… pilot. Iar în acel moment, Mike Hiss era un sportiv în ascensiune, mai ales după ce la cursa de 500 de mile de la Indianapolis din 1972 se clasase al 7-lea, obținând titlul „Rookie of the Year” („Debutantul anului”).

Playgirl ianuarie 1973

„Prima mea reacție a fost «Nu, în niciun caz!». Dar după o vreme n-am găsit niciun motiv bun pentru care să nu o fac”, a povestit Hiss. Și astfel, californianul, pe atunci în vârstă de 31 de ani, a pozat complet nud, doar casca de concurs acoperindu-i zona cea mai intimă. „Casca este întotdeauna o bună protecție”, glumea pilotul american.

De ce anume a făcut acest pictorial într-o revistă pornografică, destinată în egală măsură femeilor heterosexuale și bărbaților gay, ne explică tot Mike Hiss: „Cu siguranță îmi va oferi multă expunere mediatică”. Cert este că apariția sa în ediția-pilot a revistei „Playgirl” a egalat ca notorietate performanța sportivă de la Indy 500 din 1972. Deși în 1974 a produs o mare surpriză luând startul în Indy 500 din prima linie a grilei la volanul unui McLaren, Hiss nu a repurtat nici măcar o victorie în cariera sa de pilot profesionist, care s-a încheiat în 1976.

Mike Hiss în 1972

Însă doi ani mai târziu, echipa Penske l-a cooptat ca înlocuitor de ultim moment pentru ilustrul Mario Andretti, care în ziua calificărilor pentru Indy 500 concura la Zolder, în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Și-a făcut datoria cu brio, calificând bolidul Penske-Cosworth pe grilă, pentru ca Mario Andretti să îl piloteze o săptămână mai târziu în marea cursă. Mike Hiss are în prezent 71 de ani și își duce liniștit bătrânețile, departe de agitația curselor, în orașul Lake Forest, California (SUA).

Text: Mihai Dumitru / Foto: Playgirl

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s