Răspopa a testat Citroën DS3 R3T la Vâlcea


Ieri s-a desfășurat în apropiere de Râmnicu Vâlcea primul test efectuat de pilotul Adrian Răspopa cu noua sa mașină de concurs, Citroën DS3 R3. Mașina care a costat 100.000 euro este achiziționată din Franța, de la preparatorul Automeca, și avea la activ doar circa 300 km de probă specială în raliuri din Hexagon. Automeca a trimis cu această ocazie la Vâlcea un inginer și doi mecanici, pentru a instrui echipa tehnică de la Pro Motor Râmnicu Vâlcea, care va servisa Citroën-ul DS3 R3 peste câteva zile la Raliul Iașului „Dunlop”.

Organizat de fostul navigator Mugurel Pîrscoveanu, testul s-a petrecut pe un traseu de 2,2 km pe macadam, mai exact pe drumul care leagă satul Vlădești (jud. Vâlcea) de Mănăstirea Lacul Frumos.

Adrian Răspopa și noul său copilot, Cătălin Grigoriu, au efectuat în jur de zece ture dus-întors, însumând circa 20 km în regim de concurs. Pilotul originar din Onești s-a declarat mulțumit de comportamentul mașinii, pe care o consideră diferită de toate celelalte pe care le-a pilotat în CNR.

Noul sponsor al lui Răspopa

Navigatorul său debutant, aflat în strânsă legătură cu noul sponsor, a exersat sistemul de dictare, beneficiind de indicațiile lui Mugurel Pîrscoveanu și Cristi Hodorog. Răspopa a explicat că nu are ca obiectiv o performanță la Raliul Iașului, scopul echipajului fiind acomodarea cu noul Citroën DS3 R3 și armonizarea dictării cu ritmul de cursă.

Având în vedere că la ora acuală Citroën DS3 R3 înseamnă vârful de lance la nivel internațional în materie de două roți motrice, iar Adrian Răspopa este cel mai titrat pilot român în activitate la această categorie, este de așteptat ca echipajul Comfert Rally Team să atace un program complet în CNR din 2013.


text/foto: Mihai Dumitru

Alte articole pe aceeași temă :
Adrian Răspopa / “Rock & Rostogoll” (05.03.2009)
Interviu cu Mugurel Pîrscoveanu (21.07.2007)

 
 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s