Cel mai tânăr pilot de la Tess Rally s-a clasat pe podium

Raul Olesch 427
• La 18 ani, 3 luni si 17 zile, Raul Olesch a fost recordmanul tinereții
• Pilotul brașovean a fost premiat de organizatorul Cupei Dacia Logan

În vremurile noastre, pentru a avea performanțe în sportul auto trebuie să începi foarte devreme. Și la acest lucru s-a gândit adolescentul brașovean Raul Olesch atunci când și-a propus să participe la “Tess Rally”, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri “Dunlop” 2009. Imediat după obținerea permisului de conducere de categoria “B”, Raul a urmat cursurile unei școli de pilotaj și apoi a închiriat o mașină de concurs Dacia Logan, în specificatii de Cupa Dacia.

Raul Olesch - articol Auto MondialSâmbăta trecută, la startul competiției, Raul Olesch număra exact 18 ani și 107 zile (cu o lună și jumătate mai tânăr decât Lucian Gîrbacea jr. – un alt performer al raliului). Însă vârsta fragedă nu a însemnat și lipsa experienței în motorsport, brașoveanul având un palmares respectabil în karting. Mai mult, pe scaunul navigatorului a luat loc Carmen Poenaru (23 ani), un copilot care a acumulat deja mulți kilometri de concurs, inclusiv cu mașini de top.

Raul Olesch - articol PlayboyPrima zi a fost una deosebit de dificilă pentru toate echipajele prezente la start, iar Raul a preferat o evoluție constantă, dar prudentă. Chiar și în aceste condiții, PS2 a adus cu sine o surpriză: echipajul Olesch/Poenaru a obținut un timp mai rapid decât finlandezul Jarkko Miettinen, campionul en-titre al României!

La capătul celor două zile ale “Tess Rally”, Dacia Logan cu numărul de concurs 427 a încheiat cei 101 km de probe speciale pe locul al 4-lea în clasamentul Cupei Dacia, reușind chiar să devanseze la general două mașini de Grupa H, turbo și cu tracțiune integrală. Un debut de senzație, așadar, pentru tânărul debutant.

Raul Olesch“Am început cu mari emoții. A fost primul raliu și, neavând experiență am îmbunătățit timpii pe parcurs. M-am înțeles foarte bine cu Carmen. Ne știm de mult timp, ne-am cunoscut la raliuri în calitate de spectatori și am decis la un moment dat să pășim pe probă în calitate de concurenți. Pentru început a fost foarte bine și mașina chiar a ținut la probele extrem de dificile”, a declarat Raul Olesch la finele raliului.

Text: Mihai Dumitru
Foto: Gabi Tomescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s